Purtarea măştii de protecţie ca măsură de prevenţie şi limitare a infecţiei cu coronavirus a devenit obligatorie şi pe stradă. Cel puţin în judeţul Maramureş, ca urmare a unei decizii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în şedinţă extraordinară.

Mai exact, în urma şedinţei extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureş, care a avut loc în sistem online vineri, 15 mai, au fost luate mai multe măsuri prin Hotărârea nr.22/2020.

Pe durata stării de alertă se interzice organizarea târgurilor sau expozițiilor de orice fel, cu excepția târgurilor agroalimentare. Pe teritoriul județului Maramureș se impune, în aceeaşi perioadă, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului, purtarea obligatorie a măștii de protecție în toate locurile spațiile publice și la locul de muncă.

Mai mult, pentru prevenirea și limitarea infecției cu coronavirus, hipermarketurile, supermarketurile şi marketurile care au locații sau puncte de lucru în județul Maramureș, vor întreprinde, pe perioada stării de alertă următoarele măsuri: organizarea accesului/ieșirii clienților se va face unidirecțional, o singură intrare respectiv o singură ieșire; asigurarea unei suprafețe minime de 4 metri pătrați pentru fiecare client/persoană; păstrarea unei distanțe minime de 2 metri la casele de marcat și a clienților la intrarea în magazine; se va proceda la dezinfectarea suprafețelor expuse și la evitarea aglomerării de persoane în zona caselor de marcat; personal anume desemnat va proceda la testarea termică (termometrizare digitală) a clienților fără contact și va proceda la interzicerea accesului în incintă a clienților care prezintă stare febrilă de sănătate, cu temperatură care depășește valoare de 37,3 grade Celsius, scrie romaniatv.net.