Investitorul în vârstă de 79 de ani, celebru pentru studiile sale, care l-au făcut să petreacă peste 250 de zile pe an susţinând conferinţe în întreaga lume, va rămâne preşedintele grupului. Mark Mobius a anunţat joi că se va concentra pe promovarea perspectivelor pieţelor emergente şi atragerea investitorilor către zone în care oportunităţile sunt în creştere, după ani de declin.

Mark Mobius este un gigant în domeniul financiar. El a promovat plasamentele de active pe pieţele emergente, a declarat analistul Tim Condon, de la ING Groep NV în Singapore.

Stephen Dover va deveni directorul de investiţii al grupului şi va prelua unele din responsabilităţile lui Mobius începând din 15 aprilie, a anunţat Templeton Emerging Markets Group.

În iulie, Mark Mobius a anunţat că renunţă la poziţia de lead manager la fondul de investiţii Templeton Emerging Markets Investments Trust, TEMIT, predând ştafeta după 26 de ani în care a condus acest fond de 1,9 miliarde de lire sterline.

Mobius, unul dintre pionierii investiţiilor pe pieţele emergente, declara atunci că va ocupa în continuare funcţia de preşedinte la Templeton Emerging Markets Group, care gestionează fondul de investiţii TEMIT, înfiinţat în anul 1987.

De asemenea, Mark Mobius rămâne în continuare preşedinte executiv al companiei americane Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea. Acesta din urmă deţine un portofoliu de valori mobiliare cu active de peste 2,9 miliarde de euro şi este listat pe Bursa de Valori Bucureşti din ianuarie 2011. AGERPRES