Cei trei marinari români au fost răpiți în apele Republicii Togo, în Lome, de la bordul navei Histria Ivory, aflată sub pavilion românesc. Atacul a avut loc duminică seara, în jurul orei 20.00.

Ministerul Afacerilor Externe a activat celula de criză, iar reprezentanții ambasadei României la Abuja au realizat deja primele demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a obține noi informații despre starea marinarilor români.

„Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu”. 
Citeşte întreaga ştire: Trei marinari români au fost răpiţi de piraţi, în Togo. MAE a activat Celula de criză,” se anunță într-un comunicat de presă.

Compania care deţine nava a confirmat informaţia potrivit căreia nava a fost atacată de piraţi, iar mai mulţi marinari români ar fi fost răpiţi. 

Anul trecut, în septembrie, un marinar român a fost răpit de pirații nigerieni, în timp ce se afla pe o navă elvețiană în largul apelor nigeriene, a fost eliberat. O lună mai târziu, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunța că acesta a fost eliberat.