‘Introdus încă din prima jumătate a anului, sistemul funcţioneaza acum în 44 dintre magazinele Profi şi va fi extins în continuare. Prin utilizare lui, numărul de evenimente sesizate la nivelul unei luni a ajuns să fie aproape egal cu cel sesizat prin vechiul sistem într-un an întreg, fapt ce a dus şi la o cosiderabilă diminuare a pierderilor’, se arată într-un comunicat al companiei remis  AGERPRES.
Potrivit companiei, acest proiect este unic în România în România în domeniul comerţului şi permite atât supravegherea permanentă a magazinelor în timp real, cât şi cercetarea retroactivă a anumitor evenimente.
În condiţiile în care diversele incidente, inclusiv furturile din magazine, sunt o realitate costisitoare ce nu poate fi trecută cu vederea, este nevoie de modalităţi din ce în ce mai perfecţionate prin care să sporim confortul clienţilor oneşti, supraveghind atent activitatea din spaţiile noastre şi facilitând o intervenţie cât mai rapidă din partea agenţilor de pază. De aceea am decis să trecem la această tehnică de pionierat folosită deja cu succes de unul dintre cei mai mari retaileri mondiali în Polonia şi în alte ţări central europene, în colaborare cu poliţia care recunoaşte că este foarte eficientă’, a declarat Pawel Musial, director general Profi Rom Food.
Profi are peste 4.500 de angajaţi care activează în 173 de magazine în format standard, City şi Mall din 95 de localităţi aflate în 36 de judeţe.