Marii asigurători europeni au lansat printr-un institut înfiinţat în februarie (Perils) un indice al pierderilor din industria asigurărilor care vizează eventualele catastrofe naturale din Europa.

Institutul PERILS a fost creat de companiile de asigurări Allianz, AXA, Groupama şi ZFS, grupurile de reasigurări Munich Re, PartnerRe şi Swiss Re, şi brokerul de reasigurare Guy Carpenter, transmite Mediafax.

Serviciul lansat joi de PERILS oferă indici valorici care pot fi utilizaţi în cadrul valorilor mobiliare insurance-linked (ILS) bazate pe eventuale pierderi în industria asigurărilor, dar şi în cadrul tranzacţiilor industry loss warranty (ILW) derulate pe piaţa europeană. Indicele este similar rapoartelor Propety Claims Service (PCS) utilizate de asigurătorii din Statele Unite.

PERILS, care funcţionează ca o companie cu sediul la Zurich, spune că scopul este de a oferi abonaţilor date despre expunerea potenţială a industriei asigurărilor ca întreg pe catastrofele naturale din Europa.

Ulterior, serviciile vor fi extinse şi către alte zone unde sunt necesare date similare.

Centralizarea datelor va oferi companiilor de asigurări şi agenţiilor de evaluare a riscului informaţii mai precise şi de calitate mai bună privind posibila frecvenţă şi severitate a catastrofelor naturale din Europa, şi va majora totodată precizia şi fiabilitatea catalizatorilor de pierdere ai instrumentelor ILS.

SURSA:
Mediafax