Conform celor spuse de polițist, reacțiile au apărut după ce el i-a îndemnat, într-un articol scris pe blogul său, să meargă la raclă anul viitor. „Până atunci, dacă ai credință, te poți ruga și din beci că Dumnezeu va înțelege”, a scris acesta în articolul care poate fi văzut Aici.

Recent, în noua postare făcută pe Facebook, Marian Godină spune că a primit numeroase insulte și blesteme tocmai din partea credincioșilor.

„Sf Parascheva să te zguduie la noapte, josnicule”, a scris un credincios, care a pus sare peste rană prin a completa cu următorul pasaj: „să putrezești, vei da socoteală în fața lui Dumnezeu, d-aia ai un nepot bolnav”.

Postarea făcută de Marian Godină

„După articolul pe care l-am scris ieri, cel în care, fără să jignesc pe nimeni și în care am zis destul de clar că sunt convins că unora le face bine mersul la moaște, fiind liberi să facă ce vor, dar că ar putea avea răbdare un an, date fiind condițiile actuale, credincioșii care țineau morțiș să meargă la Iași aveau ocazia să mă facă să mă simt acum rușinat și să îmi explice ce oameni buni sunt ei și cum merg ei acolo pentru a se ruga, așa cum le stă bine oamenilor blânzi.

„Marian, trebuie să înțelegi că noi avem o credință atât de mare încât trebuie să ajungem acolo în fiecare an, fii mai înțelegător.” Ăsta e doar un exemplu, care mi-a trecut acum în minte, despre cum ar fi putut arăta comentariul unui om bun care nu era de acord cu mine. Dar nuuu.

Bunătatea, blândețea, înțelepciunea și dragostea pentru aproape s-au manifestat cu totul altfel, iar habotnicii supărați că mi-am spus părerea au ținut să îmi transmită: „boule, idiotule, imbecilule, să te ardă focul, Sf Parascheva să te zguduie la noapte, josnicule, toate blestemele să cadă asupra ta, să putrezești, vei da socoteală în fața lui Dumnezeu, d-aia ai un nepot bolnav, (asta a fost poate cea mai urâtă replică) și multe altele pe care le puteți găsi încă în comentarii. Unii mi-au transmis lucruri d-astea în privat.

Vă pot spune doar atât: mi-e milă de voi. Iar dacă până acum ați fost la moaște, dar lăsați astfel de comentarii, ați bătut drumul degeaba. Ca om, eu pot pune capul pe pernă liniștit în fiecare seară, știu foarte bine cât bine și cât rău am făcut în viața mea”, a scris polițistul pe Facebook.

Episcopul Hușilor, ironic la adresa Guvernului

Episcopul Huşilor, Ignatie, a criticat dur într-un mesaj postat pe site-ul episcopiei decizia autorităţilor de a interzice accesul pelerinilor la racla Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Acesta a ironizat declaraţiile potrivit cărora prezenţa pelerinilor în număr mare la Iaşi ar duce la creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus. Conform acestuia, pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva „este cureaua de transmisie specială şi favorită, în aceste zile, a virusului, care ne tulbură şi ne dezbină atât de mult”.