Europarlamentarul Maria Grapini se arată revoltată de faptul că, potrivit unor surse, preşedintele Iohannis ar putea înainta numele lui Siegfried Mureşan drept propunerea României pentru postul de comisar european. Într-un mesaj postat pe Facebook, ea face un apel către toţi românii să spună cineva ce competenţe şi ce performanţe a avut Siegfried Mureşan. În plus, Grapini îl acuză pe europarlamentarul PNL că nu este neutru politic, aşa cum a cerut Ursula von der Leyen, ci “joacă în echipa Germaniei”.

“Fac apel la români! Cine știe ce-a lucrat Siegfried Vasile Mureșan, ce profesie are, câte zile a lucrat în România, care sunt competențele, să spună! Căci dacă se vrea Comisar și dacă Iohannis cu guvernul meu îl vor, ar trebui să știm ce performanțe are, nu?

Și final aș vrea să vă întreb: credeți că va fi Comisar? -nu e femeie, așa cum tot cerea Ursula. – nu e neutru politic cum a motivat Ursula, pentru că joacă în echipa Germaniei și este vicepreședinte de grup politic. – nu are competențe pentru portofoliul repartizat României. – și există și opoziție în Parlamentul european de la câteva grupuri Seară bună, gânduri bune!”, este mesajul transmis de Maria Grapini.