Maria Ciobanu și-a pierdut tatăl la vârsta de 15 ani

Maria Ciobanu a făcut mărturisiri emoționante pentru Star Popular. Cântăreața este una dintre cele mai apreciate reprezentante ale muzicii populare românești, însă viața sa privată a fost plină de drame. Ciobanu are frumoasa vârstă de 85 de ani și și-a amintit recent de copilăria ei.

Cântăreața a crescut într-o familie cu mijloace modeste și a avut șase frați. În ciuda lipsurilor materiale, vedeta spune că a primit totuși multă dragoste. Una dintre tragediile care au marcat-o încă din copilărie a fost moartea fratelui geamăn la vârsta de 5 ani. Acesta și-a pierdut viața din cauza unei boli care nu avea vindecare la acea vreme.

„Am fost șapte frați, eu eram cea mai mică. Fratele meu geamăn, Gheorghe, a decedat la cinci ani, pentru ca a venit un microb de dizenterie, pe vremea aceea nu erau antibiotice. Ne-a tratat cum se trata pe vremea aia cu ceaiuri, leacuri băbești. Fratele meu nu a vrut să pună gura pe niciun fel de ceai. S-a internat cu el în spital și, degeaba, a murit’, a declarat cântăreața.

Această tragedie a fost urmată de plecarea tatălui ei. El a murit pe când artista avea doar 15 ani, în urma unei pareze. Artista mărturisește că simte alături de ea prezența spirituală a tatălui.

„Tatăl meu nu a apucat să mă asculte la radio. Eu am rămas fară tata la 15 ani, a murit de tânăr. La a doua stabilizare a făcut o pareză și în două luni s-a dus. Cred că el tot timpul m-a vegheat pentru că m-a iubit’, a adăugat Maria Ciobanu.

Ion Dolănescu și Maria Ciobanu
SURSA FOTO: Youtube

Artista a vorbit despre numeroasele lipsuri materiale ale copilăriei

Cântăreața își amintește de perioada secetei, când părinții nu reușeau să facă rost de mâncare pentru familia atât de numeroasă.

„Au fost și lipsuri când a fost seceta și nu se făcea grâul, porumbul. Aveam vreo șase ani, mama și tata plecau la Bistreț, în Dolj, că să aducă de mâncare. A fost un an foarte secetos”, a mai dezvăluit Maria Ciobanu.

În cadrul unui interviu pentru Jurnalul Național, Ciobanu își amintește de povestea de dragoste trăită alături de Ion Dolănescu. Totul începuse pe când artista era încă căsătorită și ave aun copil de doi ani.

„Îmi amintesc că prin 1968 spre 1969 Dolănescu îmi făcea curte. (…) Pe atunci nu mă împăcam bine cu soţul meu, tatăl Cameliei, cel de-al doilea soţ. M-am despărţit de tatăl Leontinei care se purta foarte urât cu mine, Dumnezeu să-l odihnească, apoi, m-am căsătorit cu tatăl Cameliei, şi mi-am dat seama că acesta era foarte gelos”, spune cântăreața.

Ea își amintește de un eveniment organizat de familia Ceaușescu la care a participat împreună cu Ion Dolănescu, ceea ce a trezit gelozia soțului.

„Mergeam la recepţii de gradul zero, la familia Ceauşescu, unde se înmânau invitaţii nominale. Nu puteam să lipsesc şi nu puteam să mergem împreună. Iar el era extrem de gelos! (…) La Revelionul 69 spre 70 am cântat cu Ion Dolănescu piesa „Au, lele, vino-ncoa!’ denumită şi „Hăulita’. Ne-a însurat lumea de-atunci. Se spunea că mi-am lăsat bărbatul şi m-am măritat cu Ion Dolănescu. Şi nu era aşa atunci…”, a mai povestit ea.

Abia după aproximativ trei ani, în 1971, cei doi artiști s-au îndrăgostit, iar artista a divorțat. Din căsătoria cu Ion Dolănescu s-a născut Ionuț Dolănescu.

„Probabil că a fost destinul. Am divorţat, ne-am îndrăgostit, apoi ne-am căsătorit şi s-a născut un băiat, cu care mă mândresc: Ionuţ”, a încheiat Maria Ciobanu.