Este informația momentului despre Klaus Iohannis și Carmen Iohannis. S-a aflat un detaliu important din viața președintelui și a soției sale. Aceasta l-a cunoscut pe Klaus Iohannis în tinerețe și au devenit un cuplu chiar din vremea când erau la facultate.

Cei doi făceau parte dintr-un cerc comun și potrivit spuselor lui Klaus Iohannis „ne-am plăcut, pur și simplu, iar chimia dintre noi depășește orice descriere”. În cartea sa „Pas cu Pas”, președintele a dezvăluit că s-au cunoscut la vârsta 22 de ani și s-au căsătorit pe la 29 de ani. Cei doi sunt și acum la fel de apropiați ca în prima zi.

Informație inedită despre Carmen Iohannis

Nu multă lume știe că între cei doi există o diferență de vârstă. Președintele României este mai mare decât soția lui cu un an și jumătate.

Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959 și are 64 de ani. În schimb, Carmen Iohannis are 62 de ani și este născută pe 2 noiembrie 1960. În ciuda anilor care au trecut de când se cunosc, cei doi au reușit să nu se schimbe foarte mult. Carmen Iohannis și-a păstrat silueta suplă, în timp ce aspectul fizic al șefului statului nu a suferit schimbări majore.

„Acum cred că pot să spun că arta nu este de a te îndrăgosti ci de a menține dragostea vie pentru mult timp”, spunea președintele României în cartea sa „Pas cu pas”.

El a mai dezvăluit că are sprijinul soției sale în toate proiectele politice. De altfel, șeful statului este de părere că niciun politician nu poate să facă o treabă bună dacă nu are sprijinul total al familiei.

Cuplul prezidențial nu are copii

Klaus și Carmen Iohannis nu au copii. Despre acest subiect a vorbit la un moment dat președintele României. El a susținut că „nu a fost să fie, nu poți să le ai pe toate în viață”. Cu toate acestea, cei doi nu au luat în calcul posibilitatea de a adopta un copil.

„Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Înfiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, a declarat șeful statului, în cadrul unei emisiuni tv.