El a declarat că situaţia din sectorul sanitar este "extraordinară de gravă" şi aşteaptă ca ancheta Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să lămurească situaţia.

"Cine crede că în România infecţiile sunt doar în 50 de spitale este naiv. Marea majoritate a spitalelor sunt pline de infecţii. Ce aţi văzut, raportări de 50 de spitale cu infecţii, se referă la spitale mari, care au şi laboratoare, care au şi epidemiolog. Vreţi să vă imaginaţi ce e în spitalele mici, unde testul nu l-a făcut nimeni? Lucrurile sunt extraordinar de grave. Mi-aş dori mult ca ancheta Parchetului General să nu ocolească toate aspectele astea care s-au întâmplat", a afirmat fostul şef al statului, citat de Agerpres.

Acesta susţine că, în urma recentelor scandaluri din sistemul sanitar, "mafia din sănătate a fost îngenunchiată".

"Acum, mafia din sănătate a fost îngenunchiată. A fost îngenunchiată de realităţile descoperite de populaţie, dar ticăloşia mare, ticăloşie pentru care PSD şi PNL nu mai au ce căuta în viaţa publică, este că au avut la dispoziţie un raport despre situaţia din sănătate încă din 2008, raportul unei comisii prezidenţiale, care la pagina 48 vorbea clar despre problemele de infecţii din spitalele noastre şi că cei mai afectaţi sunt copiii, vârstnicii, dar şi cei care sunt într-o stare gravă. A urmat un proiect de lege a sănătăţii, în care mafia din sănătate a reuşit să dezinformeze populaţia şi, în loc să îmi susţină proiectul şi pentru a fi trecută legea prin asumarea răspunderii, au făcut eroi din cei pe care îi păcăleau cu neruşinare. A ieşit populaţia în stradă şi a îngropat legea sănătăţii care ar fi pus sistemul de sănătate în stare concurenţială, alocarea banilor în stare concurenţială în funcţie de performanţa spitalelor şi care ar fi adus bani privaţi în sistemul de sănătate", a precizat Traian Băsescu.