Simona Halep va juca la Billie Jean King Cup

Simona Halep a fost selectată în echipa de Billie Jean King Cup a României pentru confruntarea cu Ucraina. Meciurile pentru barajul de calificare în prima grupă vor avea loc pe data de 12 și 13 aprilie.

Horia Tecău, căpitanul echipei naționale de Billie Jean King Cup a României, a inclus-o pe Simona Halep în lotul pentru întâlnirea cu Ucraina.

Alături de ea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae completează echipa națională.

Lotul echipei Ucrainei este compus din jucătoarele:

  • Elina Svitolina (locul 17 WTA)
  • Lesia Tsurenko (locul 37 WTA)
  • Liudmyla Kichenok (fără clasament la simplu)
  • Nadiia Kichenok (fără clasament la simplu)
  • Yuliia Starodubtseva (locul 129 WTA)

Simona Halep nu a mai participat la meciuri din cadrul Billie Jean King Cup începând cu anul 2019.

Din cauza situației tensionate din Ucraina, echipa de Billie Jean King Cup este obligată să dispute meciurile în diverse locații din lume.

Duelul cu România va avea loc în Florida, la complexul Omni Amelia Island Resort. Meciurile vor fi pe zgură.

simona halep
SURSA FOTO: YouTube, captură ecran

Simona Halep visează să joace la Jocurile Olimpice

Înainte de a pleca către Miami, pentru primul turneu după ridicarea suspendării, Simona Halep și-a reafirmat dorința de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru a realiza acest lucru, era necesar să facă parte din echipa de Billie Jean King Cup.

„Îmi doresc să joc la Olimpiadă şi voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific, însă sunt şanse minime. Horia Tecău mi-a scris un mesaj, i-am spus că ne întâlnim la Miami şi discutăm, e mult mai bine faţă în faţă”, a transmis Simona Halep la plecarea din România, către Miami.

Criteriul principal de calificare pentru un sportiv îl constituie clasamentul mondial WTA sau ATP la data de 10 iunie 2024, imediat după încheierea celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, Roland Garros.

Ulterior, sportiva în cauză trebuie să fi fost selectată în echipa de Billie Jean King Cup a țării sale între Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și cele de la Paris 2024. Una dintre aceste nominalizări trebuie să fi avut loc în anii 2023 sau 2024.

Pentru a juca la Jocurile Olimpice, sportivul în cauză ar mai putea merge pe un alt criteriu. Dacă a avut cel puțin 20 de apariții la Billie Jean King Cup de-a lungul carierei sale. Simona Halep nu bifează această condiție. Ea a apărut la Billie Jean King Cup de 15 ori.

De asemenea, ar trebui să se claseze în primele 56 de jucătoare din lume, însă acest prag va fi ajustat către poziția 100. Fiecare țară are dreptul la maximum 4 sportivi înscriși la simplu.

În prezent, Simona nu deține un clasament și va fi nevoită să primească invitații la turnee pentru a-și începe revenirea în circuit și pentru a-și construi un clasament.