„Văd că lucrurile au reuşit să intre într-o normalitate. E o diferenţă mare, am înţeles-o şi eu, cum de exemplu Ministerul Transporturilor a dat stadionul la Rapid… e unul în administrare şi e unul în folosinţă. Marea majoritate a dat stadioanele în administrare. Trebuie să intre într-un regim de administrare”, a declarat, joi seară, Marcel Ciolacu în cadrul unei emisiuni TV.

Despre stadionul de fotbal Steaua

Situat în zona de vest a Bucureștiului, în Sectorul 6, Complexul Sportiv Steaua – Ghencea este unul dintre cele mai mari complexuri multisport din România. Ghencea și-a câștigat celebritatea în timp, direct proporțional cu performanțele interne și internaționale ale sportivilor militari care s-au pregătit și au concurat, precum și cu marile victorii trăite în direct de suporterii steliști alături de echipele de fotbal sau de rugby. Întins pe o suprafață generoasă, complexul asigură posibilități optime de pregătire și antrenament pentru șapte discipline sportive, respectiv scrimă, gimnastică, tenis, înot, polo, rugby și fotbal.

Stadionul Steaua a fost inaugurat pe data de 9 aprilie 1974, după un meci între Steaua București și OFK Belgrad, 2-2. De-a lungul anilor, Stadionul Steaua a găzduit multe partide memorabile ale formației de fotbal, dar și ale echipei naționale, fiind supranumit de către suporteri drept „Templul fotbalului românesc”.

Pe Ghencea s-au scris pagini de istorie, de-a lungul anilor. După 44 de ani, în august 2018, vechiul stadionul a fost demolat, pe locul lui fiind construit un stadion ultra modern, multifuncțional ce are încorporat restaurante, magazine, hotel, spații pentru birouri și săli de conferință. Noul stadion a fost inaugurat pe 7 iulie 2021 tot cu un meci între Steaua București și OFK Belgrad, 6-0, potrivit CSA Steaua.

Amenajări stadion de fotbal Steaua: cost construcţie 94.672.020 milioane de euro, capacitate: 31.254 de locuri; suprafața de joc 105m/68m; gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă; spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare); restaurant; Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua; spații VIP (loje și parcare); sală de forță și de recuperare; punct medical de prim ajutor; zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA; sala de conferință; vestiare pentru sportivi; magazine și spații tehnice și pentru birouri.