Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că legea offshore este corectă şi favorabilă nu numai statului român, ci şi României și este bine că a fost adoptată.

„Importantă în acest moment este resursa. Legea este corectă şi favorabilă nu numai statului român, ci şi României. (…) Noi mai vrem să dezvoltăm ţara asta, sau vrem să găsim chichiţe? E o lege corectă, e o lege bună pentru români şi pentru statul român. Şi câştigăm, avem şi resursă şi este un pas imens făcut către o independenţă energetică. Nu ne fură nimeni niciun gaz. Ne întoarcem în ’90, că ne fură ţara? Ce, am înnebunit la cap iar?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Vom putea cumpăra gaz românesc la preţ mai mic?

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă poate oferi garanţii că oamenii şi agenţii economici din România vor putea cumpăra gaz românesc la preţ mai mic decât cel de pe bursa de la Viena.

„50% din gazul românesc este prin Romgaz şi Romgazul poate să-l vândă numai în România, exclusiv. Deciziile de la Romgaz le ia statul român”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară la România TV.

Legea offshore a fost votată, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 248 de voturi pentru şi 34 contra, în calitate de for decizional, astfel că legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Şedinţa de vot final a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Guvernul a pregătit un al treilea pachet social

Marcel Ciolacu a mai spus că, din cauza creșterii inflației, în coaliţia de guvernare este deja pregătit un al treilea pachet social.

“Știți că de când am intrat la guvernare am venit cu două pachete sociale. Din al doilea pachet 60% s-a mers spre economie, avem cea mai mare creștere economică din Europa. Că această creștere nu se regăsește în buzunarele românilor, nu este vină noastră. Va trebui să venim cu un al treilea pachet și vom veni cât mai curând.

Eu aș vrea să se vadă cum este impozitarea în toate țările. În Româniaeste prea mare impozitarea pe muncă. Avem evaziunea fiscală estimată la aproape 10% din PIB. Trebuie modificat sistemul, o reforma a ANAF-ului. De dată asta, avem obligația, țînând cont că avem o coaliție formată din cele mai mari partide.

Aceste lucruri nu pot fi făcute decât prin dialog transparent. Avem cel mai mic venit prin impozitare, de la o anumită valoare în sus, din Europa. Am făcut o echipa mixtă din cele trei partide, să vină cu soluții în două săptămâni, apoi vom discuta cu sindicatele și cu mediul de afaceri. Este prima dată când vad un guvern care se gândește și ce facem pe termen mediu, nu doar mâine.”, a declarat Ciolacu.