PSD, dispus să preia candidați UDMR pe listele sale

Marcel Ciolacu a spus că acest lucru a reprezenta un gest de normalitate, care arată că suntem cu toții români. Iată propunerea făcută în Harghita.

„Vorbea domnul Vasile Dîncu, domnul profesor, cum să facem să modificăm legi ca să existe un parlamentar din partea partidelor românești. Eu nu cred că mai trebuie să modificăm nicio lege.

Eu cred că pot astăzi să fac o provocare domnului președinte Kelemen Hunor, mai ales că este din județul Harghita, ca pe listele UDMR să fie un reprezentant al partidelor românești și îi promit că voi lua un reprezentant al UDMR pe listele PSD la București.

Și acest lucru va arăta un gest de normalitate, un gest că, de fapt, cu toții suntem români. Ei sunt, cu adevărat, români de etnie maghiară, dar trăiesc în România.

Oameni buni, au trecut vremurile. Și eu, și dumneavoastră vrem să ne creștem copiii într-o țară normală. Pentru a face acest lucru, în primul și în primul rând, trebuie să ne comportăm noi normal.

Haideți să terminăm odată cu prostiile, cu autonomia Ținutului Secuiesc. N-a fost și nu o să fie niciodată. România, în Constituția României, este un stat suveran și niciodată nimeni nu va împărți Ardealul. România este membră a Uniunii Europene, este membră NATO. Toate aceste povești și toate aceste învrăjbiri apar când sunt alegeri.

Vezi, Doamne, acesta este felul liderilor politici de a-și mobiliza electoratul la vot. Am depășit acele vremuri. Sunt familii mixte, cum spuneau și nea Paul, și Romeo, copiii noștri merg la școală împreună. Suntem în România și ei sunt români”, a spus șeful Guvernului.

Se formează o nouă Coaliție în 2025?

Tot sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu a abordat perspectivele pentru anul 2025. Acesta a discutat despre necesitatea construirii unei noi Coaliții. Liderul PSD a subliniat importanța menținerii unei alianțe de guvernare între PSD și PNL ca fiind singura soluție viabilă.

În actualul context politic, președintele PSD și premierul Marcel Ciolacu consideră că menținerea unei alianțe de guvernare între PSD și PNL după alegeri este singura opțiune viabilă. El a subliniat importanța stabilității politice în acest moment.

Liderul PSD a subliniat că, privind către anul 2025, o coaliție sau alianță viabilă ar putea fi construită în jurul Partidului Social Democrat și a Partidului Național Liberal. A evidențiat relațiile tradiționale de opoziție dintre cele două partide ca argument în acest sens.

Marcel Ciolacu a făcut această declarație sâmbătă, în cadrul conferinței județene de alegeri a organizației PSD Harghita.

Premierul pledează pentru responsabilitatea celor aflați la guvernare

În același cadru, Marcel Ciolacu a accentuat responsabilitatea celor aflați la conducere de a garanta stabilitatea națională și progresul comunităților.

El a susținut că guvernarea nu poate fi eficientă într-un mediu plin de scandaluri și dezordine. Liderul PSD a adăugat că astfel de practici sunt doar temporare și nu contribuie la o guvernare eficientă.

Menționăm că acum două zile, PSD și PNL au anunțat o colaborare în vederea alegerilor viitoare. Cele două formațiuni încurajează cetățenii să voteze pentru o listă comună la alegerile europarlamentare.

Cu toate acestea, în eventualitatea unui eșec major, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație fermă cu privire la propria sa poziție. El a afirmat că, în cazul în care partidul său nu va câștiga alegerile, va demisiona din funcția de conducere a PSD.

Această declarație a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă pe data de 21 februarie. În acea ocazie, premierul Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă, au prezentat detalii referitoare la calendarul electoral și la colaborarea pentru listele comune.