Potrivit reprezentanților companiei, acest lucru va însemna și un număr mai mare de angajați. ”Acoperirea noilor comenzi va reprezenta fără îndoială o nouă provocare, depăşirea pragului de 400.000 de biciclete pe an presupunând în primul rând lărgirea actualei echipe. Acesta este motivul pentru care ni s-au alăturat noi colegi chiar pe parcursul ultimelor zile, angajările urmând a fi reluate odată cu revenirea din vacanţă, în data de 11 ianuarie 2016”, spun aceștia.

Caietul de comenzi a fost semnat la data de 23 decembrie 2015, clientul fiind Decathlon, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa europeană de articole sportive.

VeloCity Reşiţa a fost înfiinţată în 2008, în baza încheierii unui contract de colaborare pe termen lung pentru producţia de biciclete şi subansamble cu Decathlon.

În aprilie 2013, compania s-a transformat în societate pe acţiuni sub numele de NextCity, cu păstrarea brandului VeloCity, prin care fabrica din Reșița s-a impus pe piața de profil. NextCity este lider național în domeniul fabricaţiei de biciclete acoperind circa  45% din producţia de biciclete din România.