Magistrați cu probleme psihice continuă să dea sentințe. Au picat testarea psihologică, dar continuă să profeseze

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București este unul dintre judecătorii care au picat testul psihologic, dar care nu a fost retras din funcție. Un bun exemplu în acest sens este dosarul Băneasca, dosar în care judecătorul este acuzat că a inventat probe pentru a confisca terenuri și clădiri din cel mai mare complex din România, scrie luju.ro.

Cu toate că Înalta Curte din Londra a atras atenția asupra sentințelor penale date de judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran și a lansat grave suspiciuni de corupție, acestea sunt în continuare luate de bune.

Ce s-a întâmplat cu dosarul Băneasa

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București a copiat rechizitoriul întocmit de procurorul Nicolae Marin, actual șef la SIIJ, și a și redactat motivarea hotărârii din dosarul Băneasa de pe patul de psihiatrie unde a fost internat după ce i s-a aprobat demisia din funcția de judecător, scrie cetățeanul.net.

În plus, spune sursa anterior citată, nu este prima dată când judecătorul a copiat rechizitorii fără a motiva sentințele. Judecătorul a primit mai multe avertizări din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție, însă acesta a continuat să comită infracțiuni fără a fi tras la răspundere, așa cum nu a fost tras la răspundere nici pentru dosarul Băneasa.

Judecătorul are deschise pe numele său mai multe dosare penale

Mai mult decât atât, evz.ro notează că judecătorul Tudoran are mai multe dosare penale deschise pe numele său la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție care vizează efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

„Dosarele instrumentate pe numele fostului judecător Ion Tudoran de la Secția Specială au fost inițiate de Mihaela Iorga Morar. Aceasta a fost și ea mare șefă la DNA în aceeași perioadă cu Marin, iar apoi a iscat celebrul scandal cu Laura Codruța Kovesi. Fosta șefă a DNA a dat-o afară cu scandal pe Iorga Morar și i-a făcut și dosar penal. Mihaela Iorga Morar a ajuns la Secția Specială, îl anchetează pe Tudoran, iar șeful său direct este nimeni altul decât procurorul Nicolae Marin! Adică omul care supervizează dosarele lui Tudoran”, a consemnat Dan Bucura.