În cadrul întâlnirii au fost abordate teme de interes bilateral, precum şi dosare de actualitate ale politicii europene şi internaţionale, accentul fiind pus pe dezvoltarea parteneriatului european dintre România şi Germania.

De asemenea, a fost subliniat stadiul excelent al colaborării în plan politic şi economic, evidenţiat de contactele la nivel înalt din ultimii ani şi de consolidarea poziţiei Germaniei de principal partener comercial al României.

În acest context, cei doi demnitari au discutat modalităţile de dezvoltare a investiţiilor germane în domeniile energiei, infrastructurii, industriei alimentare şi biochimiei. În plus, a fost convenită realizarea unor vizite bilaterale la nivel de ministru de Externe.
Marga susţine o nouă formulă de parteneriat NATO
Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, susţine importanţa unor noi formule de parteneriat în cadrul NATO, însă atrage atenţia că dezvoltarea acestora nu trebuie să aibă loc în detrimentul celor consacrate, informează MAE. În contextul participării la reuniunea ministerială cu aspiranţii, ministrul român al Afacerilor Externe a arătat că România rămâne unul dintre principalii susţinători ai politicii uşilor deschise a Alianţei, remarcând, totodată, eforturile pe care statele aspirante – Bosnia şi Herţegovina, Georgia, Macedonia şi Muntenegru – le-au făcut pe drumul integrării euro-atlantice, chiar şi în contextul dificil generat de criza actuală.