PSD a pierdut rușinos alegerile europarlamentare, iar ultimele sondaje arată că social deocrații au scăzut sub 20% în sondaje. Și totuși, bătălia pentru conducerea partidului este cruntă.

Cu doar câteva zile înaintea congresului PSD este aproape de implozie. Fostul europarlamentar, Ioan Mircea Pașcu, dă de pământ cu omul care are cele mai multe apariții televizate din partid, Codrin Ștefănescu. Acesta și-a anunțat candidatura la funcția de secretar general al PSD. Pașcu susține că Ștefănescu nu și-a terminat misiunea de a distruge partidul, iar dacă un om care a fost dat afară pentru lipsă de perfomanță va rezista în continuare în PSD, atunci înseamnă că partidul nu are nicio șansă.

Codrin Ștefănescu a participat activ la campania electorală dinaintea alegerilor europarlamentare pe care PSD le-a pierdut categoric. Ioan Mircea Pașcu a fost vicepreședinte al Parlamentului European, dar ieșirile sale publice nu au fost deloc pe placul socialiștilor europeni care au fost la un pas de a scoate PSD din această familie politică.

“Avertisment dur lansat de Codrin Ștefănescu, care, astăzi, a anunțat că intră în cursa pentru secretariatul general al PSD. Ștefănescu susține că a fost mazilit din funcție și că vrea să își reia activitatea, motiv pentru care a intrat în cursa din PSD. Paradoxal, asta e un semn bun pentru PSD.

Inseamnă ca mai are o șansa, dacă Stefanescu simte ca nu și-a dus pana la capăt misiunea de a distruge partidul și vrea sa revină s-o facă!

Sau poate o vrea sa revină ca sa organizeze “numărătoarea paralela”, care tinea exclusiv de el și nu a făcut-o, mai știi?

Dacă asemenea oameni, dați afara pentru “perfomanta” de a fi orchestrat cea mai usturătoare înfrângere electorala din istoria PSD, sunt realeși, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, înseamnă ca partidul nu a învățat nimic și își merita soarta!

Ce șansa mai au atunci membrii onesti, care au suferit efectele jocurilor de culise ale lui Dragnea și Stefanescu, dacă tot ăștia rămân la conducere?”, scrie Ioan Mircea Pașcu pe o rețea de socializare.