Cel mai bogat om din China, Wang Jianlin, şi-a anunţat intenţia de a construi "un enorm sit turistic, cu hoteluri, centru comercial, restaurante şi centre de distracţii", informează Standart. "El doreşte să construiască într-o regiune situată în apropierea unor situri arheologice, cu izvoare de ape minerale în apropiere, pentru a crea şi centre de spa". Dar, chiar dacă investiţiile chinezeşti în Bulgaria au trecut de la 14 milioane de euro în 2012 la 85 de milioane în 2013, aminteşte cotidianul, ele nu reprezintă în acest moment decât 0.21% din investiţiile străine din ţară.

Cu o avere estimată de 14,2 miliarde dolari, Wang Jianlin este cel mai bogat om din China. Acesta a reuşit să îl depăşească pe Zong Qinghou, fondatorul Hangzhou Wahaha Group, un alt renumit miliardar chinez.

Wang, proprietarul celui mai mare dezvoltator de spaţii comerciale din China, a devenit liderul bogaţilor chinezi după ce afacerilor sale s-au dovedit a fi mai valoroase decât s-a estimat anterior. În calitatea sa de preşedinte al Dalian Wanda Group, Wang este şi proprietarul celui mai mare lanţ de cinematografe din lume, după achiziţionarea, în 2012, a AMC Entertainment, pentru suma de 2,6 miliarde dolari.

Cu un imperiu imobiliar de 148 de milioane de metri patraţi, Wang intenţionează să îşi mărească proprietăţile cu 68% până în 2014, accelerând achiziţiile din străinătate. Una dintre ultimele afaceri vizate a fost cumpărarea Dalian Wanda Sunseeker International, producatorul din Marea Britanie al iahturilor utilizate în filmele cu James Bond, tranzacţie evaluată la 1,6 miliarde dolari.

În viitorul apropiat, Wang Jianlin intenţionează să investească peste un miliard de dolari pentru a construi un complex rezidential de lux, în Londra, de-a lungul malurilor fluviului Tamisa.

Sursa: China Radio International, presseurope.eu