Ludovic Orban a atras atenția că, „în timp ce Vasilica Viorica Dăncilă se plimbă ca Vodă în lobodă, cu elicopterul prin țară, milioane de români sunt blocați în trafic, pe orice traseu pe care vor să se deplaseze, în țară”.

În opinia sa, Guvernul este iresponsabil pentru modul în care a tratat marile proiecte de infrastructură.

„La ora actuală, niciun proiect major de infrastructură, indiferent că el este finanțat din fonduri europene sau beneficiază de altă formă de finanțare, nu a fost lansat de actuala guvernare.

Tragem un semnal de alarmă, în ceasul al doisprezecelea, România riscă să piardă minim 10 miliarde de euro din banii europeni la care are dreptul, în cadrul exercițiului financiar 2014 – 2020. Există riscul major ca nivelul absorbției pe acest al doilea exercițiu financiar bugetar să fie mai mic decât gradul de absorbție pe primul exercițiu financiar bugetar 2007 – 2013, a spus Orban.

”Proiecte majore de infrastructură, pentru care există finanțare europeană, sunt ținute blocate de actuala guvernare. Tronsonul de autostradă Sibiu – Pitești, Autostrada Unirii, Târgu Mureș – Iași – Ungheni, în care, deși Comisia Europeană și-a arătat clar disponibilitatea de finanțare a studiului de fezabilitate și finanțarea ulterioară a proiectului, Guvernul a găsit de cuviință să facă cel mai rău lucru, și anume, să rezilieze inclusiv contractul care era privitor la realizarea studiului de fezabilitate”, a consluzionat liderul PNL..