Potrivi premierului, ideea de mărire a pensiilor este în plan, însă este nevoie de mai mulți factori pentru ca acest lucru să devină real. Totodată, premierul a atras atenția că „degeaba sunt mărite pensiile, dacă nu poți să le plătești”.

„Urmărim să creștem pensiile, obiectivul nostru este în schimb să creștem pensiile cu cât pute. lucrul ăsta o să-l constatăm în primele șase luni în raportul semestrial, ținând cont de prognozele de evoluție economică din Europa.

Degeaba mărești pensiile dacă dupaia nu poți să le plătești”, a spus premierul Orban la Digi24.

Putem să facem ca PSD

Premierul a mai adăugat că își dorește ca mărirea pensiilor să fie una reală și să nu fie doar pe hârtie.

„Putem să facem și noi ca PSD, spunem că mărim, dar dăm drumu la inflație și raportăm că am mărit pe hârtie, dar de fapt, când stai să te uiți pe hârtie poți să cumperi mai puțin decât puteai înainte de presupusa creștere a pensiilor”, a spus Orban

Întrebat dacă este posibilă o creștere de 40% a pensiilor, premierul Orban a precizat că acest lucru este unul dificil.

„Povestea cu 40% ar fi fost dificilă și în condiții de normalitate economică. Dacă un partid politic ar merge în Germania și ar promite că va crește salariile, partidul nu ar lua voturile, pentru că nimeni nu i-ar crede. Toate pensiile se fac din veniturile care le încasează fie fondul de pensii, fie din subvențiile care se dau tot din taxe și impozite plătite de cetățeni. E o nucă fierbinte pregătită de PSD, pentru ca în cazul în care vor pierde puterea, să aibă cu ce să revină. Vom crește pensiile, dar cu cât ne vom permite”, a mai spus premierul.