Coca-Cola este o băutură răcoritoare recunoscută la nivel global. Conform unui studiu, 94% dintre populația lumii știe ce este Coca-Cola și chiar îi recunoaște logo-ul. Este al doilea cuvânt cunoscut în lume, după “Okay”. Puțini știu însă că în anul 1985 NASA a cerut celor de la Coca-Cola să le permită să efectueze un experiment cu băutura răcoritoare în spațiu. Când au aflat despre acest lucru cei de la Pepsi au trimis celor de la NASA și produsul lor. Până la urmă cele două băuturi răcoritoare au fost testate în spațiu însă experimentul nu a reușit deoarece băuturile nu au fost refrigerate corespunzător.
Steve Raichlen, un bucătar cunoscut de peste Ocean folosește Coca-Cola ca ingredient într-unul din preparatele sale, dar ce este interesant este faptul că pentr prepararea Coca Cola s-a folosit drept ingredient cocaina, cel puțin până în 1914, când aceasta substanța narcotică a fost interzisă.
Un alt fapt interesant despre Coca-Cola este acela că a fost bautură oficială a JO din 1936, organizate de Germania lui Hitler. Legat de momentele amuzante din istoria Coca-Cola, la mijlocul anilor 80 compania a desfășurat o campanie de revenire la sticla originală. Campania se numea „Feel de Curves”. În Australia compania a trebuit să retragă toate posterele din cauza unei glume a artistului grafic. Acesta a desenat pe unul dintre cuburile din poster o femeie care făcea sex oral. Coca-Cola a trebuit să platească 200.000 de dolari pentru retragerea posterelor și retipărirea acestora.