În data de 11 iunie a avut loc la Bucureşti forumul Go International a cărui temă principală a fost “ Grecia-România: La confluenţa Sinergiilor Comerciale Regionale”. La eveniment au participat peste 350 de oameni de afaceri şi bancheri dar şi reprezentanţi ai guvernului şi ai instituţiilor financiare internaţionale.
Unul dintre principalii susţinători ai evenimentului a fost  Bancpost, cea mai importantă bancă cu acţionariat elen din România. Principalul acţionar al Bancpost este EFG Eurobank. “Pentru Bancpost, relaţia cu clientul înseamnă nu doar să fii pregătit, de exemplu, cu soluţii de finanţarea comerţului pentru clienţii săi, dar şi să ai capacitatea de a proiecta şi participa la programe precum Go International, unde clienţii noştri existenţi şi potenţiali îşi pot extinde dialogul şi stabili contacte de afaceri, în beneficiul acţionarilor şi clienţilor proprii”, spune Mihai Bogza, preşedintele CA al Bancpost.
La rândul său, ministrul delagat pentru relaţia cu mediul de afaceri, Lucian Isar, a arătat că România este în continuarea o destinaţie importantă pentru investiţii şi are încă încă numeroase oportunităţi neexploatate.  

Program strategic

“Go International este un program de importanţă majoră pentru întreaga regiune a Europei Centrale şi de Sud-Est. Viitorul economiilor noastre se află în comerţul multilateral. În parteneriat.
Creşterea regională a unei ţări este strâns legată de gradul în care reuşeşte să îşi deschidă economia înspre exterior”, spune Stavros Ioannou, director general de operaţiuni în cadrul Eurobank EFG. Şi reprezentanta IFC susţine importanţa comunicării regionale. Activitatea IFC se concentrează pe sprijinirea de proiecte care crează sau susţin crearea de locuri de muncă, creşterea investiţiilor şi eficientizarea resurselor.
Sunt bucuroasă să văd că bănci din regiune cu care IFC are deja un parteneriat îndelungat se află în avangarda programelor de sprijinire a comerţului regional prin evenimente precum “Go International”. Astfel de evenimente demonstrează angajamentul nostru comun faţă de regiune”, spune Ana Maria Mihăescu, şefa misiunii Corporaţiei Financiare Internaţionale în România.