Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a primit o lovitură uriașă. A fost depusă o plângere penală pe numele ei, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Demersul este inițiat de consilierul PNL Dan-Niculae Podaru. În plângere se vorbește de posibila săvârșire de către Clotilde Armand a infracțiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și fals intelectural.

Liberalul o acuză pe Clotilde Armand de exercitarea de presiuni la adresa funcționarilor din cadrul PS1 și a unităților subordonate, instigarea la încălcarea dispozițiilor legale referitoare la (ne)respectarea destinației sumelor prevăzute în buget pentru plata serviciilor de care a beneficiat UAT PS1, solicitarea adresată funcționarilor de a crea pretexte artificiale în baza cărora să conteste sumele datorate de către primărie.

Liberalul a spus că, deși poziția pe care o deține în cadrul Consiliului Local Sector 1 îi conferă dreptul de a avea acces la informațiile ce țin ce gestionarea fondurilor UAT Sector 1, atât sub aspectul veniturilor cât și al cheltuielilor angajate, în mandatul numitei Armand Clotilde Marie Brigitte aceste informații sunt ținute ermetic de către aceasta și la indicațiile acesteia inclusiv de către aparatul administrativ pe care îl coordonează ca primar.

Acuzațiile îndreptate împotriva lui Clotilde Armand

„Prin urmare, majoritatea informațiilor pe care le dețin și pe care am structurat prezenta sesizare le-am extras din afirmațiile făcute de numita Armand Clotilde Marie Brigitte (probate de înregistrările audio ale ședințelor din 6 iulie 2021, 11 octombrie 2021, 9 noiembrie 2021) și din diverse surse deschise (mass-media, portal.just.ro, www.primariasector1.ro), care prezintă o serie de situații litigioase între PS1 și o serie de parteneri contractuali și mai puțin din analiza unor documente financiare primare, sau informații furnizate de structurile din subordinea PS1, la care din păcate nu am avut acces”, a scris acesta în plângerea penală.

El a arătat că s-a ajuns la situația absurdă după ce a formulat mai multe interpelări în cadrul ședințelor Consiliului Local Sector 1, fără a primi însă niciun răspuns, și a formulat împreună cu alți colegi consilieri solicitări de comunicare a informațiilor financiare ale UAT Sector1 București în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public.

A refuzat furnizarea informațiilor financiare

„Și de această dată, numita Armand Clotilde Marie Brigitte a refuzat furnizarea informațiilor financiare, adresele de răspuns întocmite de compartimentele de specialitate fiind blocate în biroul acesteia ”la semnat”, aspect care reiese din declarația Secretarului PS1, dată în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 9 noiembrie 2021”, a punctat el.

După ce a sesizat anumite aspecte pe care le consideră menite să intre sub lupa procurorilor, Podaru Dan-Niculae a solicitat începerea urmăririi penale cu privire la faptele prezentate în plângerea penală și continuarea efectuării urmăririi penale față de persoanele menționate, în vederea tragerii acestora la răspundere penală în raport cu infracțiunile săvârșite și recuperării prejudiciului adus UAT Sector 1 București.