Lovitură dură pentru Liviu Dragnea! Acesta a câștigat în instanță dreptul de a munci la spălătoria penitenciarului unde este închis. Totuși, fostul lider nu poate presta această muncă deoarece nu i se dă voie.

Avocata sa, Flavia Teodosiu, a declarat că Liviu Dragnea a fost pus din nou în izolare.

”Domnul Dragnea trebuia să fie repus în dreptul de a munci în temeiul art. 78 din legea 254/2013 conform unei Sentinţe penale din 14 ianuarie 2021.

Cu toate acestea, ieri, dupa ce în fine s-a pus în discuţie punerea în executare a sentinţei penale definitive şi executorii, i s-a pus în vedere că va fi retestat SARS-COV-2, condiţii în care, dl. Dragnea a fost externat la data de 23.12.2020 de la Spitalul Penitenciar după 14 zile de carantină şi alte 10 de izolare!

Dl. Dragnea a invocat imediat Ordinul Ministrului Sănătăţii 1819/27.10.2020 care dispune clar faptul că: «8. Pacientul pozitiv nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 de zile de la vindecare, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă».

Dacă retestarea totuși se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă”, urmând ca testul să fie efectuat la o clinică privată.

Cu toate acestea, reprezentanţii penitenciarului au spus că pe ei nu îi interesează, dacă nu acceptă retestarea, nu va fi scos la muncă.

Este evident o încălcare flagrantă a drepturilor dlui. Dragnea şi clar o altă modalitate de a-l împiedica să îşi exercite drepturile pe care le are conform legii şi stabilite de trei hotărâri judecătoreşti”, a spus avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, joi, la Antena 3.

Lovitură pentru Liviu Dragnea! Fostul lider PSD a lucrat în penitenciar ca mecanic

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea