Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare, cu suspendare, în dosarul în care a fost acuzată de dare de mită. În urmă cu un an, Lidia Buble a fost trimisă în judecată de către procurorii DIICOT, din cauza unei acuzații de dare de mită.

Ce a făcut Lidia Buble?

Mai exact, în ianuarie 2021, cântăreața a fost oprită de doi agenți de poliție pentru un control de rutină. Ca să scape de o eventuală sancțiune, Lidia Buble le-a oferit polițiștilor suma de 900 de lei, la sfatul unui prieten, care avea telefonul interceptat de procurorii DIICOT. Astfel, oamenii legii i-au trimis pe Lidia Buble și pe cei doi agenți în judecată, dar și pe Dragoș Presură, cel care a îndemnat-o  pe cântăreață să le dea bani polițiștilor.

Decizia Tribunalului București

„Condamnă inculpata BUBLE LIDIA la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracțiunea de dare de mită. În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani.

În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul loc. Bucureşti -Agen?ia Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile. Atrage atenţia inculpatei că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi dispune executarea pedepsei.”, arată decizia Tribunalului București.