Astăzi, CNA a analizat emisiunea din Decembrie și a decis să amendeze Realitatea TV cu 10 000 de lei, scrie paginademedia.ro.

Potrivit oficialilor, Denise a folosit un ton agresiv în adresarea sa și nu i-a permis invitatului să vorbească.

„Dumneavoastră ca vorbitor nativ de limba maghiara ne traduceți nouă limba română care pentru noi limba română este limba noastră nativă, ce înseamnă cuvintele din limba noastră?”
 
„De ce nu spuneți domnule Tánczos pentru că lumea nu știe în România. O știu românii puțini care mai trăiesc în zonele respective că dacă nu vorbești limba maghiară astăzi în zonele despre care vorbim acuma noi nu-ți găsești loc de muncă. Nu, nu, nu, așa este.”
„Dumneavoastră spuneți, faceți trimitere la Constituția României. Dumneavoastră nu faceți apel la Constituția României care spune că România este un stat unitar, suveran, independent și indivizibil.”
 
Rifai a fost reclamată pentru că a creat „o atmosferă ostilă împotriva comunității maghiare din România”, dar și de „incitare la ură” și „discriminare”
 
„Nu văd că a fost o incitare la ură. A fost o emisiune de dezbatere în care reprezentantul UDMR nu a fost lăsat să vorbească. Aș insista pe rolul moderatorului. Rolul moderatorului nu e de a ataca și de a avea acest ton foarte agresiv”, a declarat Orsolya Borsos, membru CNA.