Potrivit surselor PSnews.ro, cei mai mulți lideri și baroni ai PSD – chiar și cei din imediata proximitate a lui Dragnea, cu excepția celor direct interesați – nici nu vor să audă de un astfel de scenariu, care, indiferent de optica în care ne-am raporta la el, ar duce la paroxism actualele tensiuni sociale, i-ar împovăra cu eforturi pe care le consideră inutile politic și, ireversibil, ar provoca noi și grave probleme de imagine partidului, care, așa cum o arată cele mai recente sondaje, se găsește într-o cădere liberă. În realitate, majoritatea liderilor PSD (cei care aduc voturile și pot scoate activiștii în stradă cu trenul sau autocarul, ca la ”mitingul” regizat de coaliție în Capitală), cât și oamenii de la baza partidului nu doresc suspendare și scandal politic permanent pentru simplul motiv că nu au aceleași probleme penale ca Liviu Dragnea, infractor dovedit și dublu condamnat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi că îşi doreşte suspendarea şefului statului, Klaus Iohannis, spre deosebire de Călin Popescu-Tăriceanu, care are o altă opinie.

„Eu aş vrea. Să vedem dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat opinia. Eu în continuare o susţin fără niciun fel de ezitare pe Viorica Dăncilă şi o susţin din toate punctele de vedere. Şi ea a început să fie ţintă. Dar acest guvern, pe care ăştia vor să-l dea jos prin violenţă – că nu se vor opri, dar nici noi nu stăm cu mâinile în sân. Şi asta vreau să-i asigur pe toţi membrii de partid”, a spus Dragnea, la Antena 3.

„Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis – tot mai depăşit de cerinţele şi demnitatea funcţiei pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe. Declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părţi bolnave din trupul statului român trebuie făcută numai în condiţiile în care suntem convinşi că respectiva operaţie nu va perturba funcţionarea statului, precauţie cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Doar în urma unei astfel de evaluări şi a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoştinţă de cauză, o opţiune sau alta în privinţa declanşării procedurii de suspendare”, precizează Departamentul de comunicare ALDE, într-o postare pe pagina de Facebook a partidului.