Londra este buricul comertului mondial, care influenteaza cel mai mult felul in care economia globala evolueaza, potrivit unui recent studiu al MasterCard.

Capitala britanica a reusit astfel sa smulga titlul New York-ului, care a fost descalificat de o moneda volatila, reguli pe piata de capital care afecteaza volumul tranzactiilor efectuate si o economie americana considerata ca fiind mai instabila decat cea britanica.

 

Tokyo s-a clasat pe locul al treilea in MasterCard Worldwide Centers of Commerce imediat in fata altui oras american, Chicago. Hong Kong, clasat al cincilea, a reusit sa se distanteze de Singapore, prin climatul favorabil business-ului si volumul mai mare de tranzactii.

 

Clasamentul, pe care MasterCard il va publica annual si care include 63 de orase noteaza orasele in functie de legilsatia economica, stabilitatea economica si politica si facilitatea cu care se fac afaceri.

 

Dubai, prin nodul de trafic aerian pe care il reprezinta, a fost ales centrul comertului in Orientul Mijlociu, dar s-a clasat pe lcoul 37 in clasamentul general.

 

Chinezii nu stau foarte bine la legislatiae economica, motiv pentru care Shanghai s-a clasat pe locul 32, iar Beijing pe 46.


Top 10 (punctaj obtinut din 100 maxim)

 

Londra 77,79

New York 73,80

Tokio 68,09

Chicago 67,19

Hong Kong 62,32

Singapore 61,95

Frankfurt 61,34

Paris 61,19

Seul 60,70

Los Angeles 59,05

Amsterdam 57,30

Sursa: CNN Money