Liberalul Rareș Bogdan a spus că speră că nu va fie nevoie de măsuri suplimentare din partea autorităților. Acesta a punctat că vaccinarea merge bine și speră că acest lucru ne va permite să trecem peste restricțiile care ne-ar putea afecta serios, atât economic, cât și psihic.

„Nu ne dorim acest lucru, dar la această întrebare poate răspunde ministrul Sănătății și ministrul de Interne. Sperăm să nu fie nevoie de măsuri suplimentare. Să sperăm că în România cazurile nu vor crește. Liderii de delegație din PPE au felicitat modul în care merge vaccinarea. Să sperăm că odată cu procesul de vaccinare să reușim să nu ajungem la noi restricții care ne-ar afecta din punct de vedere economic și psihic.

Cel mai mare grup politic din Parlamentul European, noi suntem 180, urmat de socialiști, noi avem o dezbatere nouă pe această temă. Pe de o parte țările care vor introducerea unor pașapoarte de vaccinare, iar o parte din țările nordice spun că aceste pașapoarte ar periclita libera circulație. Mulți vorbesc de un certificat care să se folosească mai mult în scopuri medicale.

Dacă s-ar introducere vaccinarea în masă, e posibil să existe o astfel de discuție.”, a declarat Rareș Bogdan la România TV.

Crește numărul de infectări la nivel global

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate la nivel global este din nou în creştere după şase săptămâni consecutive de scădere, a afirmat luni directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA.

„Este dezamăgitor, dar nu surprinzător”, a declarat din Geneva Tedros Adhanom Ghebreyesus, precizând că trendul crescător se manifestă în toate zonele, cu excepţia Africii şi regiunilor Pacificului de Vest.

„Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a spus acesta.

Directorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei.

Sursă foto: Inquam Photos / Raul Stef