West Gate este amplasat în imediata apropiere a staţiei de metrou Preciziei şi cuprinde cinci clădiri, care totalizează o suprafaţă închiriabilă de 75.000 mp. Primele patru clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 60.000 mp, au obţinut deja certificarea BREEAM, în timp ce a cincea clădire, livrată în primul trimestru din 2013, va fi certificată după un an de funcţionare, conform standardelor BREEAM.

Novo Park, amplasat în vecinătatea staţiei de metrou Pipera, este format din şapte clădiri de birouri, cu o suprafaţă de peste 75.000 mp închiriabili. Primele trei clădiri, cu o suprafaţă totală de 40.000 mp, au fost recent certificate BREEAM, urmând ca până la finalul anului toate cele şapte imobile ale parcului să obţină calificativul de clădire verde.

“Ambele parcuri de birouri sunt aproape 100% ocupate, însă acest lucru nu ne împiedică să investim constant în calitatea oferită chirişilor”, a declarat Liviu Tudor, proprietarul celor două parcuri de afaceri. În urma investiţiilor realizate în optimizarea consumului energetic, taxele de administrare suportate de chiriaşi scad cu 5-6%. Această scădere poate reprezenta, în funcție de suprafața ocupată de fiecare chiriaș, economii anuale de zeci de mii de euro.

“În cazul West Gate şi Novo Park, investiţia în fiecare dintre clădiri a fost cuprinsă între 15 şi 20 de milioane de euro, iar investiţia ulterioară pentru a obţine certificarea BREEAM a oscilat intre 1,5 şi 3 milioane de euro pentru fiecare clădire certificată”, a declarat Liviu Tudor.

Printre companiile care au sediul în West Gate şi Novo Park se numară Hewlett-Packard (HP), Procter & Gamble (P&G), Siemens, Ericsson, Mondelez România (anterior cunoscută sub numele de Kraft Foods), Ringier, Infineon, Yokagawa, ITC Networks/Luxoft, Sodexo, UniCredit Business Integrated Solutions, WNS, Panasonic, Automobile Dacia, Citibank, Alpha Bank, Société Générale, Garanti Bank şi  Carestream Health.