Avocații lui Liviu Dragnea au făcut o cerere de recuzare pe numele magistratului Simona Encean pe motiv că soțul acesteia ar fi mare susțintor al PSD. Judecătoarea nu ar fi imparțială și nu ar avea niciun drept să judece, au susținut aceștia. Magistrații au decis să respingă cererea formulată de apărătorii liderului PSD. Imediat a fost reluat procesul și au început audierile.

Ce ar fi putut înseamnă acest lucru pentru Dragnea? Dacă era admisă, judecatorul urma să se retragă de la judecarea princinii iar avocații lui Liviu Dragnea ar fi putut solicita judecarea de la zero a dosarului.

Liviu Dragnea s-a dus, luni, la sediul ICCJ, unde s-a discutat dosarul privind angajărilor fictive. El a primit în iunie anul trecut o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare.

Prezența lui Dragnea la ÎCCJ a provocat un scandal monstru între protestari și jandarmi. Președintele PSD a fost întâmpinat de mai mulți protestatari #rezist, pe care jandarmii au încercat să-i blocheze încă de la primele ore zile dimineții, prin montarea unor garduri de protecție. Acțiunea nu a avut sorți de izbândă însă Dragnea tot a avut nevoie de protecția autortiăților în momentul în care a ajuns la sediul ICCJ.