Scandal total pe scena politică din cauza unui videoclip devenit viral pe internet. PSD cere declanșarea unei anchete penale în cazul clipului în care un bărbat care joacă rolul lui Iisus Hristos îi îndeamnă pe români să meargă la vot la alegerile europarlamentare din 26 mai și adresează un mesaj înjurios PSD. Același actor apare și într-un clip în care vorbește despre realizările guvernării PSD și le cere românilor să îi voteze din nou pe social-democrați.

Partidul Social Democrat își exprimă indignarea față de campania murdară a Opoziției care folosește imaginea Sfântului Mântuitor Iisus Hristos în clipuri electorale, cu scopul de a ataca sau de a compromite PSD. Autorii acestei campanii mizerabile sfidează și batjocoresc credința creștină împărtășită de cea mai mare parte a cetățenilor români.

După ce au folosit această imagine în sfintele zile ale Sărbătorii de Paști, când actorul care interpreta rolul Mântuitorului folosea expresii injurioase împotriva PSD, cei din Opoziție care se află în spatele acestei campanii incalificabile au schimbat abordarea și au difuzat recent, în mediul online, un alt videoclip în care actorul care îl interpretează pe Iisus Hristos enunță mesaje de susținere în favoarea PSD, cu scopul evident de a îndrepta oprobriul public împotriva Partidului Social Democrat.

PSD solicită autorităților în drept să declanșeze imediat o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au folosit numele și sloganul PSD în această campanie murdară. Dincolo de folosirea ilegală a identității PSD, considerăm că această campanie josnică și ticăloasă reprezintă o ofensă gravă împotriva credinței poporului român și se circumscrie infracțiunilor contra libertății religioase, prevăzute în Codul Penal”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Bărbatul care apare în cele două clipuri are un cont pe un site de freelancing, în care își oferă serviciile, și anume să facă videoclipuri la cerere, pentru prețuri pornind de la 10 dolari. Doritorii pot „împrumuta” vocea și imaginea actorului, căruia îi pot cere să înregistreze orice mesaje doresc, inclusiv urări de „la mulți ani”.