Angajații fabricii Electrolux din Satu Mare au organizat joi un marș prin oraș, numele lui Liviu Dragnea fiind adesea prezent în scandările angajaților.

”Nu am vrut şi nu vreau să politizez întâlnirea şi n-am făcut-o până acum, doar că am observat un lucru foarte interesant la guvern: s-a mutat durerea din c*r în cap! (…) Pe drumul durerii de la c*r la spate şi-au dat seama că existaţi şi voi. Şi într-adevăr ne bucurăm, şi acum vorbesc foarte serios, că preşedintele partidului de la guvernare (Liviu Dragnea, n.r.) s-a sesizat – dacă mai trebuia sesizat – să cheme sindicatele la dialog. Vrem un dialog, nu un monolog!”, a afirmat un lider sindical, la protestul de miercuri din Satu Mare.

Președintele PSD a cerut săptămâna trecută ca reprezentanții Ministerului Muncii să se întâlnească de urgență cu reprezentanții sindicali pentru a reiniția Legea dialogului social, în răspuns la protestul de amploare al angajaților Electrolux.

”Acești nemernici, mincinoși, trădători (Opozitia – nr) merg afară și vorbesc de rău România. Ei spun că românii au plecat din cauza noastră. Românii au plecat afară pentru că acolo au găsit salarii mai bune. De ce au găsit acolo salarii mai bune? Asta s-a întâmplat din cauza faptului că Boc și Băsescu și toată camarila vopsită PNL-istă acum a tăiat Legea dialogului social. De ce un muncitor de la Satu Mare care acum duce 1700 de lei să nu ducă și el acasă bani la fel ca un cetățean european care lucrează la filiala mamă? Ei zic că sunt eu nebun, că sunt rău, că sunt anti-european. De aici, de la acest microfon cer Ministerului Muncii și Comisiilor din Parlament să se întâlnească cu reprezentanții sindicali și să reia de urgență Legea dialogului social”, a spus Liviu Dragnea.