‘Am văzut că nişte firme private, întâmplător din străinătate, care erau foarte supărate şi încercau să inducă nişte minciuni în spaţiul public (în momentul prezentării legii salarizării, n.r.). Poate la un moment dat Lia Olguţa Vasilescu, prezentă aici, prezintă nişte cifre, ca să vedem câte sute de milioane de euro din banii noştri au plecat şi pleacă în conturile acelor firme şi cei care depunem acolo, la un anumit pilon de pensie, cu ce ne alegem la final. E bine să spunem aceste cifre, pentru ca să ştim. Dacă tot vrem să discutăm despre transparenţă, despre adevăr, păi trebuie să spunem întregul adevăr, nu doar să rostogolim o minciună şi să manipulăm realitatea’, a mai spus preşedintele PSD.

Dragnea a subliniat că cei care critică creşterea salariului minim şi decizia de neimpozitare a pensiilor sub 2.000 de lei să devină filosofi după ce vor trăi cu acele sume.

‘Despre pensii am fost criticaţi că suntem populişti, că de ce să avem impozit zero la pensiile sub 2.000 de lei. Păi această ţară, pe care am moştenit-o, de cine a fost construită? Nu cumva de pensionari? Toate companiile vândute nu cumva au fost făcute de pensionari? Reţelele electrice, termocentrale, hidrocentrale, centrale electrice, drumuri, căi ferate, nu cumva le-au făcut pensionarii în această ţară. Nu cumva merită respectul tuturor? Au respectul meu profund, dar trebuie să aibă şi respectul celor care critică această această măsură şi care ar trebui să se gândească de zece ori înainte să scoată asemenea aberaţii. (…) Sigur că am fost certaţi de ce mărim salariul minim. Să vină să trăiască cu 800 de lei, să facă şi naveta şi să trăiască cu 800 de lei şi atunci să devină filosofi’, a afirmat Liviu Dragnea. AGERPRES