PSD a anunțat că angajații din construcții vor avea parte de salarii mai mari, grație volumului mare de lucrări din acest sector. Pentru acest lucru, Liviu Dragnea a anunțat că Guvernul va adopta o măsură care să acopere creșterea salariului minim din domeniul construcţiilor.

Din cauza acestor creșteri salariale, constructorii au fost puși în imposibilitatea de a se încadra în bugetele prevăzute pentru anumite lucrări. Ne referim aici la cele de investiţii pe proiecte guvernamentale sau europene.

Conform președintelui PSD, Liviu Dragnea, Guvernul a găsit soluția pentru suplimentarea resurselor financiare ale firmelor din constucții.

„În această perioadă, s-a lucrat de către Ministerul Dezvoltării, Ministerul de Finanţe şi reprezentanţii autorităţilor locale pentru a se identifica sursele financiare pentru a se acoperi aceste diferenţe şi s-au identificat şi cred că săptămâna viitoare finalizează şi procedura prin care aceste proiecte pot fi upgradate cu această diferenţă de preţ”, a afirmat Dragnea.

„Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a început discuţiile la Comisia Europeană pentru a putea interveni şi pe proiectele europene”, a mai precizat liderul PSD.

„Efectul cresterii salariului minim in constructii la 3000 lei si al accelerarii investitiilor publice.Date EUrostat de azi: Romania, locul 2 in UE in ceea ce priveste cresterea volumului lucrarilor de constructii (din lista tarilor pentru care exista date disponibile), de patru ori mai mult decat media UE28”, este mesajul transmis acum ceva timp de Departamentul pentru Politici Fiscal Bugetare al PSD pe Facebook.