Dragnea a plecat din țară încă de pe data de 2 ianuarie seara, în jurul orei 20.00, de pe terminalul deținut de Țiriac Air, cu un avion privat închiriat de la o companie sârbească. Dragnea ar fi plecat însoțit de partenera lui, Irina Tănase, și de încă o persoană pe ruta București-Sofia-Verona. Nu e clar de ce avionul cu care a plecat Dragnea în vacanță a făcut escală la Sofia și cine plătește costurile deplasării cu avionul. Nu este clar nici dacă Verona a fost ultima destinație sau de acolo avionul a plecat spre o altă destinație, potrivit G4media.ro.

Pe de altă parte România TV spune că Liviu Dragnea şi iubita acestuia au plecat din ţară cu un avion de linie, numele celor doi figurând pe lista pasagerilor.

În ultimele zile din 2018, existau informaţii că Liviu Dragnea urmează să plece într-un concediu în afara ţării. La momentul respectiv existau informaţii, neconfirmate oficial, că liderul PSD ar urma să-şi petreacă vacanţa în Maldive, unde a mai fost şi în vara anului 2017.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a susținut, pe data de 3 ianuarie, că Liviu Dragnea nu va merge în Maldive. Mai mult, Ştefănescu spunea că Dragnea nu a plecat din țară și că “nu va pleca din țară, în mod sigur”, conform Știripesurse.ro.