Cu ocazia unei întâlniri cu presa, în care a prezentat noul proiect pe care îl va lansa în următoarele săptămâni, Liviu Drăgan a spus că soluția pentru IT-ul românesc o reprezintă start-up-urile.

“Sunt zeci sau chiar sute de mii de oameni care lucrează în outsourcing la multinaționale”, a spus antreprenorul, cu mențiunea că aceștia ar trebui încurajați de stat să devină antreprenori.  “Trebuie să fie niște facilități, nu doar astea fiscale vechi”, consideră Liviu Drăgan.

Întrebat cum i se pare că arată economia națională, Liviu Drăgan a menționat că România trece printr-o perioadă destul de tulbure din punct de vedere economic. “Nu pot să spun că merge bine sau rău. Dacă mă uit la autorități și măsurile pe care le iau merge rău, dacă mă uit la rezultatele economice, observ că merge bine”. El a menționat totodată că asemenea instabilitate politică nu am mai avut niciodată.

În ultimele 16 luni România a avut 3 premieri: primii doi au avut mandate de doar șase luni, iar acum, după patru luni de la învestire, președintele țării i-a solicitat demisia premierului actual.

În ceea ce privește evoluția economică, conform datelor INS transmise ieri, în primul trimestru al acestui an economia a stagnat față de ultimul trimestru al anului trecut, iar față de același trimestru al anului trecut produsul intern brut a avansat cu un ritm mai scăzut, de doar 4%, după ce în anii trecuți ritmul a ost de peste 5-6%.

Citiți și: Liviu Drăgan revine în business. Se așteaptă la afaceri de 10 mil. euro în trei ani cu Druid, un start-up bazat pe inteligența artificială