Livia Voigt de Assis a devenit miliardară la doar 19 ani

Livia Voigt de Assis, o tânără de doar 19 ani, este cea mai tânără miliardară din întreaga lume. Are o avere impresionantă de 1,1 miliarde de dolari americani.

Livia Voigt de Assis
Livia Voigt de Assis (SURSA FOTO: Instagram, Livia Voigt A)

Ea a reușit să acumuleze această sumă la o vârstă fragedă. După decesul lui Werner Ricardo Voigt, a primit o moștenire impresionantă, conform Forbes World’s Billionaires List.

A devenit acționară la o renumită companie de mașini electrice și a început să obțină profituri substanțiale, ajungând la câștiguri zilnice de până la 160.000 de dolari americani. În prezent, își continuă studiile universitare.

Sora ei mai mare, Dora, în vârstă de 26 de ani, a moștenit și ea o parte din averea afaceristului. A intrat și ea în clubul miliardarilor.

Werner Ricardo Voigt a decedat în anul 2016, lăsând în urma sa o moștenire substanțială. Averea lui a fost distribuită și altor rude: Eduardo Voigt Schwartz și Mariana Voigt Schwartz Gomes (nepoții săi).

Cine a fost Werner Ricardo Voigt?

Originar dintr-o familie de imigranți germani din regiunea Düsseldorf, Werner Ricardo Voigt s-a născut la 8 septembrie 1930. Încă din copilărie, a fost fascinat de electricitate.

Bunicul său, Leo Schulz, constructor și profesor, l-a introdus în lumea lecturii prin revistele tehnice din Germania. Electricianul și muzicianul Purnhagen a fost o altă influență majoră în viața lui.

Werner Ricardo Voigt
Werner Ricardo Voigt (SURSA FOTO: www.weg.net)

În adolescență, s-a mutat în Joinville, unde a urmat cursurile școlii SENAI. A lucrat în atelierul de reparații al lui Werner Strohmeyer. La 18 ani, a fost recrutat în forțele armate și a servit în Curitiba. După încheierea serviciului militar, a fost unul dintre cei doar doi soldați selectați pentru a studia la Școala Tehnică Federală, unde s-a specializat în radiotelegrafie și electronică.

În septembrie 1953, a fondat un atelier de reparații în inima orașului Jaraguá do Sul. Acest mic business, care se ocupă de întreținerea a două duzini de vehicule motorizate din zonă, a cunoscut o dezvoltare rapidă. Acesta avea să își folosească talentul pentru a înființa ulterior una dintre cele mai mari companii din întreaga lume: WEG.

A dezvoltat prototipul unui motor care a stat la baza produsului original al WEG. Ca vizionar pasionat de inovație, a supervizat tehnologia din fabrică. Competența sa a fost de necontestat, iar abordarea sa progresistă a determinat WEG să fie mereu la curent cu tehnologia.

În iunie 2016, la vârsta de 85 de ani, Werner Ricardo Voigt a decedat. A murit în Jaraguá do Sul, din cauze naturale. Până în ultimele zile ale vieții sale, a fost o prezență constantă în uzinele de producție WEG.