Liebrecht & WooD a anuntat deschiderea pentru public a primei faze a Fashion House Outlet Center, dupa o investitie de 65 milioane de euro. Acesta este primul centru outlet din Romania si face parte din complexul West Park, cel mai mare parc de retail amplasat in vestul Capitalei, situat la km 13 pe autostrada Bucuresti – Pitesti.

Prima faza va fi deschisa pentru public pe 26 noiembrie si va oferi 140 de magazine, apartinand a 65 de branduri. Cea de-a doua faza a proiectului va fi defintivata in luna octombrie a anului viitor, conform declaratiei lui Johan Rogier, Director General al Liebrecht & WooD.

Printre principalele branduri care se vor regasi in cadrul Fashion House Outlet Center se numara Adidas, Puma, Benetton, Replay, Mango, Stefanel, Levi’s, Kiltec sau Diverta. Centrul va dispune si de 2.700 de locuri de parcare.

Oficialul companiei a declarat ca se asteapta la un numar de 2 milioane de vizitatori in primul an de la deschidere, pentru ca in urmatorul an numarul aceasta sa creasca cu 20-30%. De asemenea, fiecare vizitator care va trece pragul Fashion House Outlet Center va cheltui in medie 100 de euro.

Johan Rogier a mai adaugat ca prima faza a centrului outlet a fost inchiriata in proportie de 80%, precizand ca pretul chiriilor intr-o astfel de locatie este inferior celor din centre comerciale de tip mall. Acesta a mai spus ca nu vede criza financiara ca pe o amenintare, deoarece majoritatea clientilor isi vor restrange bugetele pentru fashion si se vor indrepta spre magazine cu preturi mai mici, iar un outlet center ofera discounturi de 30-70%.

Johan Rogier a declarat ca deschiderea de noi centre de tip outlet pe piata locala nu va avea un impact majora asupra business-ul companiei. „Greu de spus care ar fi impactul inaugurarii unui nou centru outlet, pentru ca va fi vorba de doua strategii diferite. Iar avantajul nostru este ca deschidem acum”, a spus Rogier.

Acesta a adaugat ca Fashion House Outlet Center ar putea fi vandut in viitor in functie de ofertele pe care le va primi.

West Park, care apartine Liebrecht & wooD, cuprinde un total de 90.000 mp inchiriabili, iar pe langa Fashion House, din proiect mai fac parte Hornabach, care deja a inaugurat vara aceasta un magazin de 23.000 mp, retailerul de mobila Kika, care a inchiriat 29.000 mp si retailerul de electrice si electrocasnice Technomarket, cu 6.000 mp inchiriati. West Park a atras o investitie totala de 120 milioane de euro.

Liebrecht & Wood este prezenta in Romania din anul 2000, printre proiectele majore dezvoltate de belgieni numarandu-se Militari Shopping Centre si Victoria Park.