”Este un proiect conceput pentru a fi cât mai eco-friendly, în linie cu standardele de referință în materie de eficiență”, a declarat Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Clădirea  are o suprafață de peste 12.500 mp și se află în vecinătatea celui mai verde magazin din portofoliul Lidl. Sediul central al companiei este format din două clădiri separate, însă interconectate: prima dintre ele are patru etaje și cuprinde zonele cu facilități pentru angajați, iar cea de-a doua are șase etaje și este compusă din două corpuri simetrice, cu spații de birouri.

Realizată în parteneriat cu Skanska, clădirea a fost proiectată pentru a îndeplini cerințele sistemului de evaluare britanic BREEAM. 
Indiferent de sezon, încălzirea și răcirea întregii clădiri sunt asigurate exclusiv printr-un sistem de 78 de sonde geotermale și pompe de căldură, completat de 6 centrale de tratare a aerului, pentru o atmosferă optimă în interior. Totodată, sediul folosește un sistem de iluminare LED, cu senzori, ce eficientizează consumul de energie electrică.

Una dintre principalele facilități destinate angajaților este sala de fitness de 230 mp, unde ei pot apela și la îndrumările unui instructor de fitness. Noul sediu Lidl este prevăzut  și cu 233 de locuri de parcare, situate la nivel subteran și suprateran.