Venitul net generat de operarea acestor magazine este de 1,16 mil. euro pe an, ceea ce face ca randamentul investiţiei să fie de 11% pe an. Media contractelor de închiriere a proprietăţilor preluate de investitori depăşeşte şapte ani, potrivit anunţului publicat pe Bursa de la Londra. Lidl a închiriat spaţiile de la terţi.

„Lild este un retailer important în România şi are intenţia declarată de a-şi creşte afacerea în ţară, iar aceste supermarketuri sunt bine poziţionate pentru scopul lor“, a declarat Ben Habib, directorul executiv al grupului.

Investiţia a fost finanţată din surse proprii, în valoare de 4 mil. euro, din care First Property Group a contribuit cu un milion de euro. Diferenţa de preţ a fost finanţată printr-un credit punte de 6,5 mil. euro oferit de grup, care intenţionează să refinanţeze împrumutul printr-un credit bancar în lunile următoare.  

First Property Group estimează profitul anual brut al investiţiei la circa 720.000 euro pe an, din care grupului îi va reveni o cotă de aproximativ 180.000 euro pe an.

În iulie 2014, fondul de investiţii a mai cumpărat compania Felix Development, care deţine trei proprietăţi localizate în România. Cele trei active locale au o valoare de piaţă de 7,23 mil. lire sterline şi aduc companiei un profit brut anual de 634.000 lire. Felix Development a aparţinut înainte de criză grupului italian Cefin şi gestiona o clădire de birouri de dimensini mici, amplasată lângă Piaţa Victoriei şi ocupată de Millennium Bank. First Property Group a cumpărat clădirea de birouri pentru 10 mil. euro.

CITIŢI ŞI Biris Goran, consultant pentru Felix Development intr-o tranzactie de 10 milioane de euro

Majoritatea fondurilor gestionate de First Property Group sunt orientate către pieţele din Marea Britanie şi Polonia. Un singur fond, denumit x6 Group Properties, este dedicat atât Poloniei, cât şi României. Acest fond gestionează deja active cu o valoare de piaţă de 89,8 mil. lire.

Reţeaua Lidl, parte a grupului german Schwartz, deţine la nivel local 192 de magazine.