Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) va solicita Guvernului scaderea taxei de licenta pentru acordarea frecventele BWA (banda larga), intrucat pretul este considerat prea mare de catre operatori, a declarat presedintele Autoritatii, Liviu Nistoran.

“Din semnalele primite din piata rezulta ca principala problema a acestor frecvente este pretul, pe care operatorii il considera prea mare. Vom propune Guvernului scaderea taxei de licenta si vom relua procesul de acordare a acestor licente cat mai curand posibil”, a explicat Nistoran.

Potrivit acestuia, nicio companie dintre cele sase care au achizitionat caietul de sarcini pentru acordarea a doua licente de utilizare a frecventelor radio pentru servicii de comunicatii electronice prin intermediul sistemelor de acces pe suport radio de banda larga (BWA) nu si-a depus oferta pana joi, cand a fost ultima zi pentru a face acest lucru.

Caietul de sarcini a fost cumparat de sase firme:

* Asesoft International
* Comcore Management
* Cosmote Romanian Mobile Telecommunications
* Media Sat
* RCS & RDS
* Vodafone Romania

ANC a organizat licitatia in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 18/2008, privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea utilizarii spectrului radio in banda de frecvente 3600-3800 MHz si a Hotararii de Guvern nr. 638/2008, privind stabilirea cuantumului taxei de licenta pentru acordarea dreptului de utilizare a frecventelor radio in banda de frecvente radio 3600 – 3800 MHz.