În ciuda conflictului intern, Viorica Dăncilă câștigase județul Dolj în turul 1, așa că reproșurile ei se pare că au creat și mai multă nemulțumire în cadrul filialei, căci în turul 2 le-a pierdut. Lia Olguța Vasilescu deși ar fi spus că se retrage de la coordonarea campaniei prezidențiale, a decis să rămână până la final în cele din urmă, dar nu cu noroc.

Cifrele pe care le-a obținut de data aceasta pentru colega sa sunt de-a dreptul umilitoare. Într-un județ altă dată roșu, Klaus Iohannis a câștigat, ce-i drept la limită, dar a câștigat. Candidatul PNL a obținut 51,77% din voturi.

De remarcat că PSD a pierdut absolut toate regiunile, la total, ceea ce este fără precedent! Nici măcar în Oltenia sau Muntenia, candidata PSD nu s-a impus.

”Mulțumesc tuturor românilor care au mers astăzi la vot și mulțumesc din inimă celor care mi-au acordat încrederea lor!

Pentru milioanele de români care cred în mine și în Partidul Social Democrat, dar și pentru viitorul țării noastre, care nu poate fi sacrificat în numele austerității și al monopolului de putere, continuăm lupta!”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook, imediat după ce a fost anunțat scorul cu care a fost învinsă de Klaus Iohannis.