”Eu, dacă ajungeam la Ministerul Transporturilor, construiam autostrăzi în România. Eu nu am văzut nicio motivare în cazul meu, nici în cel al colegilor mei. Ce putea să spună, că nu sunt pregătită în fruntea Transporturilor? Am condus un oraș, am condus un minister și ne putem mândri cu ce am făcut. E o ranchiună personală. Am fost unul dintre comunicatorii partidului și contrele pe care le-am avut cu președintele, nu e inexplicabil pentru mine. E inexplicabil că se întâmplă în momentul în care ne pregătim să preluăm președinția Consiliului.”, a spus Vasilescu.

Tot în cadrul aceleiași emisiuni, Vasilescu a comentat și imaginile în care Klaus Iohannis a apărut la parada de 1 Decembrie, de la Alba Iulia, înconjurat doar de generali SRI.

Fost ministru al Muncii a opinat că președintele a vrut să transmită un mesaj pentru faptul că s-a înconjurat numai cu generali SRI.

”De necrezut ar fi să iasă SRI din campanie electorală! Peste 50 de ani, când o să se deschidă arhivele, o să aflăm și cine a câștigat alegerile prezidențiale în ultimii ani. Klaus Iohannis a vrut să arate că e sprijinit de structurile de forță.”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Cât despre faptul că Lucian Șova, titularul de la Transporturi, și Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării și-au depus demisiile luna trecută, iar Klaus Iohannis a refuzat să semneze decretele de revocare, Olguța Vasilescu a declarat la TVR că nu înțelege de ce trebuie ca România să fie blocată într-un moment atât de important.

Guvernul se vede în situația de a merge, miercuri, la Bruxelles, la o întâlnire cu Colegiul Comisiei Europene, cu doi miniștri demisionari.

”Nici nu știu dacă cei doi miniștri pot să fie primiți, oficial, la masă, din moment ce ei nu mai au o funcție. Este un Guvern șchiop. Nu înțeleg de ce trebuie să blocăm România într-un moment atât de important.”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.