Lexmark România, reprezentanţa producătorului american de imprimante, a lansat astăzi o nouă gamă de imprimante cu jet de cerneală şi estimează o scădere a afacerilor cu circa 50% anul acesta,  faţă de 2008.

Lexmark România a lansat, astăzi, primele multifuncţionale cu jet de cerneală din lume prevăzute cu ecran tactil şi suport Wi-Fi, destinate  birourilor de acasă şi firmelor mici. Noua linie de produse se împarte în gama Home&Student şi Professional. Din prima gamă fac parte modelele S605, S505, S405, S305. Acestea au preţuri cuprinse între 99 şi 199 de euro şi beneficiază de trei ani garanţie. Din gama Professional fac parte modelele Pro205, Pro 705, Pro 805 şi Pro 905. Toate modelele beneficiază de suport Wi-Fi şi au o garanţie de cinci ani. Preţurile sunt cuprinse între 169 şi 399 de euro.

Toate cele opt imprimante sunt dotate cu tehnologia de imprimare Vizix care include cartuşe separate de cerneală şi oferă o viteză mai mare de imprimare.

În privinţa evoluţiei afacerilor Lexmark: „Pentru acest an estimăm o scădere a afacerilor cu 50% faţă de nivelul atins la sfârşitul anului trecut, de 25 milioane de euro. La jumătatea anului, IDC indica o scădere a pieţei de 60%, până la sfârşitul anului, eu estimez o scădere de circa 50%”, a declarat Daniel Ştefan, directorul Lexmark România.

Acesta a mai afirmat că cifra de afaceri Lexmark România va creşte, anul viitor, cu 20%  fără să menţioneze însă cota de piaţă deţinută în prezent.

Lexmark România are 12 angajaţi, iar principalii concurenţi sunt Canon, Epson, HP şi Xerox .