Construit din fibră de carbon, X1 Carbon este cel mai uşor Ultrabook 14 inch din lume şi este creat pentru cei care caută cele mai ridicate niveluri de mobilitate, performanţă, divertisment şi design.
“ThinkPad a devenit în timp un brand unic, care în cei 20 de ani de evoluţie a creat loialitate şi pasiune în rândul utilizatorilor săi, prin inovaţii continue în tehnologie şi design,”a declarat Aurel Neţin, director general Lenovo Romania, Bulgaria şi Republica Moldova. „NoulX1 Carbon este cel mai performant model ThinkPad din acest moment, iar cei 20 de ani de inovaţie sunt perfect reprezentaţi de acest laptop care duce mai departe limitele ingineriei de vârf şi ale rafinamentului. Este un laptop extrem de uşor, extrem de subţire şi extrem de performant, dedicat profesioniştilor,” a declarat Aurel Neţin.
Ultrabook şi încă ceva
ThinkPad X1 Carbon cântăreşte 1.35 kg şi este echipat cu un monitor de 14 inch de înaltă rezoluţie, încastrat într-un design specific laptopurilor de 13 inch.  Incredibil de uşor datorită construcţiei din fibră de carbon, X1 Carbon păstrează cunoscuta durabilitate ThinkPad, practic în orice mediu. ThinkPad X1 Carbon funcţionează cu baterii care îi asigură o autonomie de opt ore şi cel mai bun timp de reîncărcare  din industrie, datorită tehnologiei Lenovo RapidCharge. Cu ajutorul adaptorului integrat 3G opţional şi tehnologiei hotspot, utilizatorii pot rămâne conectaţi practic oriunde şi oricând.
În ciuda designului subţire, ThinkPad X1 Carbon oferă o experienţă intensă de utilizare, cu ajutorul tastaturii iluminate din interior, care confirmă reputaţia pe care ThinkPad şi-a creat-o prin comfort şi acurateţe. X1 Carbon include şi un touchpad din sticlă sensibil la gesturi multiple, o cameră video HD care urmăreşte trăsăturile faciale, microfoane dual array şi difuzoare standard Dolby pentru o claritate perfectă a sunetului.
X1 Carbon, pe scurt

  • Carcasă din fibră de carbon  – la fel de rezistentă precum aluminiul, dar la o treime din greutatea acestuia
  • Revenire din modul Hibernatede aproape patru ori mai repede decat alte laptouri
  • Tehnologie Lenovo RapidCharge, care asigură cinci ore de funţionare a bateriei dupa doar 35 de minute de încărcare
  • Conferinţe web mai eficiente, datorită camerei HD 720p, care urmăreşte trăsăturile faciale, microfoanelor dual-array şi tehnologiei de anulare a sunetelor tastaturii
  • Cititor de amprente, encrpitare TPM şi BIOS, pentru securitate îmbunătăţită
  • Dolby Home Theater v4 şi grafică integrată Intel HD 4000, pentru sunete şi imagini profunde.
  • Cea mai bună tastatură din segment, cu iluminare progresivă şi touchpad din sticlă sensibil la mai multe gesturi simultane.
  • Porturi USB 3.0 SuperSpeed, USB 2.0, Mini DisplayPort cu canal audio şi 4-in-1 SD Card reader.