După ce Executivul şi-a asumat răspunderea pe proiectul legii-cadru de salarizare din fonduri publice, parlamentarii din Opoziţie au depus moţiunea „Legea salarizării Guvernului iresponsabil”.
Premierul participă la dezbaterile plenului reunit şi înainte de începerea lucrărilor a declarat că nu are emoţii privind rezultatul votului.
“Nu am avut niciodată emoţii. Eu nu am emoţii, dar Parlamentul are decizia”, a spus Boc.
Parlamentarii Opoziţiei spun la rândul lor că noul act normativ reduce drastic veniturile salariaţilor plătiţi din fonduri publice şi puterea de cumpărare a acestora, iar reducerea veniturilor a 1,29 milioane de salariaţi bugetari conduce la reducerea consumului, a producţiei de bunuri şi servicii şi, în final, la adâncirea crizei şi la accentuarea descreşterii economice în 2011 şi în anii următori. În plus, obiectivul real al proiectului de lege este reducerea cheltuielilor cu salariile pentru personalul plătit din fonduri publice, consideră Opoziţia.
O eventuală adoptare a moţiunii ar însemna demiterea Cabinetului Boc, iar în cazul respingerii demersului Opoziţiei va echivala cu adoptarea Legii salarizării unitare.