La solicitarea preşedintelui Iohannis, Parlamentul a reexaminat art. 465 din Codul fiscal, schimbând modul de calcul al impozitului pe terenurile de până la 400 de metri pătraţi fără construcţii amplasate în intravilan şi a stabilit ca noul act normativ să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Propunerea legislativă de modificare a art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost iniţiată în legislatura trecută de un grup de senatori PNL.

Ea a fost iniţial respinsă de Senat la 13 septembrie 2016, dar aprobată de Camera Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Preşedintele a trimis actul normativ Parlamentului pentru reexaminare invocând faptul că proiectul nu are stabilită o dată de intrare în vigoare şi că prin efectele sale conduce la eliminarea veniturilor locale provenite din impozite şi este necesar ca legea să prevadă şi sursele de acoperire a acestei diminuări de venituri.

Camera Deputaţilor a aprobat legea, în calitate de for decizional, cu reexaminările solicitate de şeful statului pe 13 septembrie.