Cota unică ar putea rămâne neschimbată în România. Proiectul de lege al liberalilor a fost adoptat în comisia de buget-finanțe, după ce a primit raport favorabil.

PNL susține cota unică în România

PNL s-a bazat pe voturile celor senatorilor UDMR, în contextul în care social-democrații s-au abținut la vot. Astfel, legea va merge în plenul Camerei Deputaților.

Amintim că PSD a subliniat de multiple ori că susține introducerea unui impozit progresiv. Marcel Ciolacu spunea că trebuie schimbată impozitarea muncii, care ar fi îngreunată pentru angajați.

Potrivit acestuia, o opțiune ar fi introducerea unui impozit progresiv sau introducere impozitului pe gospodărie.

O cerere a venit și de la Banca Mondială. Instituția a cerut României schimbarea sistemului de impozitare.

PNL
SURSA FOTO: PNL

Părerile contradictorii ar putea să pună PSD și PNL în opoziție

Mai mult, aceste păreri contradictorii ar putea să pună PSD și PNL în opoziție. În coaliția de guvernare, liberalii susțin cu putere cota unică.

Nicolae Ciucă spunea că această cotă unică a dus la o creștere economică în România, o creștere care ar fi peste media țărilor europene.

În acest context, a susținut el, trebuie menținută în perioada următoare cel puțin 10 ani.

Lucian Bode a vorbit despre cota unică și susținerea Pilonului II de pensii

La rândul lui, Bode a reafirmat anterior angajamentele PNL, cum ar fi apărarea cotei unice și susținerea Pilonului II de pensii și a capitalului românesc.

El spus că pe 9 iunie vor avea loc alegerile locale și europarlamentare, iar PNL trebuie să trimită la Bruxelles o echipă bine pregătită, menționându-l pe Daniel Buda pentru un nou mandat.

Simultan, a îndemnat la mobilizare pentru câștigarea alegerilor prezidențiale și formarea unui guvern pentru următorii patru ani, felicitând organizația PNL Cluj pentru eforturile lor.

Un mesaj a venit și de la Alfred Simonis. El a spus că aplicarea unui impozit progresiv nu se va întâmpla de anul viitor. Potrivit politicianului, cota unică nu se poate implementa cota progresivă peste noapte.

El a mai spus că va mai dura ceva și digitalizarea ANAF. Bode a adus în discuție faptul că multe excepții au dispărut având în vedere că nu făceau bine economiei.